Unha infusión en barra gaña o premio á innovación outorgado pola Federación Española de Industrias de Alimentación e Bebidas

Infustick, unha barriña semisólida de infusión concentrada disoluble en auga quente en menos de 30 segundos foi a creación coa que estudantes da Universidade de Granada se fixeron merecedores do primeiro premio do Concurso Écotrophélia España 2014, que organizou a Federación Españolas de Industrias de Alimentación e Bebidas (FIAB).

O obxectivo do certame é premiar o carácter innovador na elaboración dun produto relacionado con calquera das disciplinas que contribúen a xerar coñecemento no sector alimentario: nutrición, saúde, seguridade alimentaria, gastronomía, enxeñería de procesos, sustentabilidade, etc.

Tal e como explicaron os seus creadores, Fernando Bazaga, Ángel Jesús García, Laura García, Elena García e Héctor Navarro, Infustick é un produto totalmente innovador ,que busca facilitar o consumo destes produtos aos consumidores habituais deste tipo de bebidas.

O segundo premio foi para o Centro de Estudos Superiores da Industria farmacéutica, CESIF, que presentou Aerocol, un produto en po obtido a partir de froitas (cítricos e tomate), enfocado á repostería e panadería para dar cor, aroma e abrigo sabor ás distintas preparacións.

Os dous premios ex aequo foron entregados á Universidade Politécnica de Valencia por Ekoteno, un kétchup elaborado con variedades de tomates de diferentes cores características; e á Facultade de Ciencias Gastronómicas e Culinarias da Universidade de Mondragón, que presentou o seu produto “HomeVac”, un sistema de preparación de alimentos ao baleiro que conserva e potencia o sabor natural dos alimentos.

(Fonte: Innovamás)