O comedeiro introduce un novo sistema de alimentación nas granxas avícolas, ao substituír a subministración da comida en cazolas ou tapetes de papel colocados no piso, por un embude de doado armado con forma cilíndrica-cónica, o cal impide que a ave contamine o seu alimento.
As principais compañías no mercado nacional incorporaron o sistema de alimentación ás súas granxas, as cales aforraron aproximadamente 86 millóns 400 mil pesos ao ano, debido a que se estima que un polo desperdicia de 40 a 50 gramos de alimento durante os primeiros catro a cinco días de idade.
Anteriormente, o sistema de alimentación en piso empregado para o polo de engorda facilitaba que o animal pisase o alimento e o contaminase por medio das súas feces, o que propiciaba enfermidades, durante os seus primeiros días de vida.
Facer o cambio do sistema de alimentación de piso ao Comedeiro Sephnos logrou a sobrevivencia de ata 900 polos anuais por produción.
Co fin de desenvolver a tecnoloxía necesaria para deseñar un comedeiro con características únicas, buscouse que a fabricación de moldes e a maquinaria fosen ao custo máis baixo e se puidese comercializar. A diferenza das cazolas de plástico, que duran dous anos, os embudes de Sephnos teñen unha vida útil dunha década.
Polo cal Septién Prieto procedeu a investigar e deseñar un sistema de alimentación que resolvese de forma eficiente a problemática actual de campo. Debido a ese desenvolvemento, a empresa Sephnos fíxose acredora ao XV Premio Nacional de Tecnoloxía e Innovación.
O Comedeiro Sephnos, do empresario Javier Septién, fabrícase en México, Arxentina e Malaisia; ademais en España e Brasil atópanse en proceso de fabricación. Así mesmo o comedeiro expórtase a diversos países de América, Asia, Europa, África e Oceanía.
(Fonte: Innovaticias)