Queixos premium curados, de orixe vexetal e ingredientes 100% naturais. Este innovador produto alimentario valeulle ao proxecto do Parque Científico da Universidade Miguel Hernández (UMH) de Elche Mommus converterse en gañador do concurso Pascual Startup.
Concretamente, esta iniciativa foi galardoada na categoría “Novos produtos”, por ofrecer solucións relacionadas coa nutrición, a saúde e os hábitos de vida saudables. Este galardón inclúe un premio en metálico de 5000 euros outorgado por Calidade Pascual, mentoring por parte de expertos e formación especializada para a posta en marcha de empresas neste sector, entre outros.
Mommus é unha iniciativa impulsada polos emprendedores Cristina Quinto e Juan Ignacio Baracat que se focaliza na produción e comercialización de queixos 100% vexetais de maduración e ingredientes naturais. Ademais, non conteñen leite senón que están elaborados a base de froitos secos e fermentos veganos.
A cofundadora de Mommus, Cristina Quinto, sinalou a importancia deste premio xa que lles permitirá desenvolver novas liñas de negocio e novos produtos. Ademais destacou que o asesoramento que recibirán por parte da compañía Pascual suporá un importante impulso para acelerar o seu proxecto empresarial. Quinto tamén resaltou que o impacto comunicativo que supón recibir este premio é fundamental para dar a coñecer o seu produto innovador e aumentar a difusión da marca.
O proxecto Mommus foi un dos gañadores da 5ª edición do Sprint de Creación de Empresas UMH. Este programa para emprendedores, xestionado polo Parque Científico da UMH, ten na actualidade aberto o prazo de envío de solicitudes para a súa 6ª edición.
Pascual Start-up, que este ano celebra a súa terceira edición, busca impulsar o emprendemento e o talento co obxectivo de fomentar a creación de empresas innovadoras. Este concurso consta de catro categorías: medio ambiente, novos produtos, futuros emprendedores e dixitalización de clientes.
(Fonte: APTE)