Natural Machines foi unha das empresas españolas seleccionadas na fase 2 do Sme Instrument para pequenas e medianas empresas do Programa Horizonte 2020 e recibirá 1,8 millóns da Comisión Europea. Para levar a cabo a súa proposta, a empresa contou co apoio do Parc de recerca UAB.
A empresa desenvolveu FoodiniPro, a primeira impresora 3D de alimentos que pode imprimir e cociñar ingredientes frescos, tanto doces como salgados. O obxectivo de Natural Machines é converter este produto nun electrodoméstico imprescindible en toda cociña doméstica.
O dispositivo nace coa ambición de substituír as comidas ou aperitivos envasados que compran no supermercado promovendo dietas saudables e evitando conservantes e aditivos. “É un utensilio de cociña que axudará á xente a crear comidas acabadas de facer, de xeito san, doado e divertido. O seu funcionamento é moi similar ao dunha impresora 3D convencional, aínda que en lugar de tinta, FoodiniPro se carga con ata cinco cápsulas con ingredientes”, explica Emilio Sepúlveda, CEO de Natural Machines.
Actualmente, a empresa xa vendeu o seu dispositivo cociñas profesionais e recibiu interese de máis de 90 países, sobre todo de América do Norte e de Europa, pero a súa intención é facer chegar o seu novo modelo aos fogares. Por iso, están a desenvolver un proxecto de I+D+i para adaptar Foodini para as cociñas domésticas, cun presuposto total de 2,6 millóns de euros. Desta cifra, a Comisión Europea financiará o 70% a través da Sme Instrument.
O financiamento da Unión Europea permitiralles actualizar os prototipos actuais, cun sistema de cocción innovador e con capacidades melloradas de visión artificial, así como adaptar o proceso de fabricación a unha produción masiva. Ademais, queren completar o proceso de certificación e validar o produto con diferentes grupos de usuarios.
Finalmente, a empresa tamén ten previsto executar un plan comercial. “Queremos establecer canles de venda online, buscar alianzas con marcas de electrodomésticos e preparar o noso servizo de atención ao cliente para a comercialización masiva”, afirma Emilio Sepúlveda.
Natural Machines espera lanzar FoodiniPro ao mercado nos próximos anos. Tendo en conta que o ano 2020 espera que o mercado global da cociña intelixente supere os 7 mil millóns de euros e haxa unha demanda crecente de dispositivos de procesamento rápidos e doados de utilizar, a empresa prevé crecer e incrementar notablemente o número de traballadores.
O Parc de recerca UAB contribuíu na elaboración da proposta que permitiu a Natural Machines obter o financiamento do programa Sme Instrument do Horizonte 2020. A empresa catalá colabora estreitamente co Centro Especial de Investigación Planta de Tecnoloxía os Alimentos da UAB (CERPTA), con quen desenvolveu un Doutorado Industrial e diferentes proxectos de I+D+i.
(Fonte: APTE)