Ao día de hoxe xa vimos como a impresión 3D está presente en próteses, zapatillas, medicinas, e mesmo coches e ata edificios, pero curiosamente non fixo o seu debut, non polo menos cun proxecto serio, dentro da arte culinaria, por iso o proxecto que veremos a continuación é unha atractiva luz ao final do túnel, xa que estariamos ante a primeira impresora 3D creada para cociñar e deseñar alimentos.
Fóra daquel deseño de impresora de gominolas e outro máis dedicado a crear pancakes, non vimos impresoras 3 D capaces de crear comida, isto sucede principalmente porque o material é difícil de adaptar a unha cápsula, ademais de que está propensa a unha data caducidade e necesita cociñarse, por iso os primeiros deseños enfocábanse en materiais non perecedoiros.
Agora grazas a un proxecto da Universidade de Columbia en Nova York estamos ante unha impresora 3D que aseguran podería cociñar os alimentos e “imprimilos” para ofrecer unha presentación atractiva, isto co obxectivo de ter unha diminución no desperdicio de comida xa que só se imprimiría a cantidade necesaria, ademais de que serviría para levar un control nutricional ao imprimir só as capas necesarias.
No proxecto colaboran o Centro Internacional Culinario (ICC) e enxeñeiros mecánicos da mesma Universidade de Columbia. O funcionamento da impresora baséase nunha mestura de ingredientes que están situados en ata oito cartuchos, os cales son unha especie de puré conxelado; aquí a impresora será capaz de desconxelar o produto, mesturalo e realizar o deseño que se creou a partir dun software especial.
A mala noticia é apenas se trata dun proxecto con miras a ser lanzado en 2020, isto cando os custos diminúan xa que ao día de hoxe crear un dispositivo deste tipo é financeiramente inviable, non obstante os seus creadores están convencidos que este pode ser o futuro da comida e sobre todo dos restaurantes, onde ao día de hoxe o desperdicio é algo preocupante.
(Fonte: xataka)