Adegas españolas utilizarán drones na vendima deste ano

A adega da D.O. Somontano Viñas del Vero empregará drones na vendima deste ano, que ao estar dotados con cámaras térmicas multiespectrais son capaces de “ver” en lonxitudes de onda que non percibe o ollo humano e controlar así todos os recantos do viñedo.

Con esta ferramenta tecnolóxica pódese reproducir, cunha gran resolución (o tamaño da pantalla dun smartphone medio), o estado real das follas do viñedo. Deste modo, poderase analizar o estado sanitario de cada folla, o seu estrés hídrico, o seu contido en clorofila ou antocianos, a produción potencial ou a calidade inherente ao froito que está a alimentar o acio.

Esta tecnoloxía ao servizo da viticultura de precisión permite a Viñas de Vero realizar labores de control sobre o viñedo, como poda individualizada, dosificación variable de fertilizantes e fitosanitario, así como un profundo coñecemento da produción e calidade potencial da vendima para poder separar calidades no momento da recolección, segundo informou a adega.

O director Agrícola de Viñas del Vero, José María Ayuso, explicou que “a pesar do uso destes avances tecnolóxicos, estas ferramentas nunca substituirán o necesario seguimento e control por parte dos viticultores e enólogos para alcanzar as máis altas cotas de calidade do produto. E é que a enoloxía e viticultura non deixarán nunca de ser unha arte, unha especialidade na que a intervención humana diaria é absolutamente necesaria “.

Na actualidade, Viñas del Vero é a primeira adega da Denominación de Orixe de Somontano polo seu volume e calidade de produción. A empresa conta con 612 hectáreas de viñedo propio e elabora ao redor de 5 millóns de botellas ao ano, o que supón o 40% do total do Somontano.

(Fonte: Europa Press)