O comisario responsable de Investigación, Tibor Navracsics, subliñou nunha rolda de prensa que é “esencial” dar un “novo impulso” aos esforzos para garantir a seguridade alimenticia a longo prazo, polo que a Unión Europea debe explorar os campos relacionados nos que pode achegar “valor engadido”.
Entre as áreas clave que a UE ve oportunidade de mellora destaca como apostar pola nutrición como medio para unha mellor saúde pública, cambios para reducir o desperdicio e perdas de alimentos no mercado europeo, incrementar a seguridade e a calidade dos alimentos e asegurar un maior rendemento dos produtos.
O Executivo comunitario reuniu estas ideas nun documento de traballo que será o punto de partida dunha consulta pública que abre este mesmo luns e da posición que a UE quere levar á Exposición Universal de Milán que se inaugura en maio e cuxo lema é “Alimentar o planeta, enerxía para a vida”.
O director do comité científico da UE na Expo de Milàn, Franz Fischer, advertiu na mesma rolda de prensa de que o documento non pretende impoñer recomendacións específicas senón axudar á reflexión.
Con todo, Fischer destacou a necesidade de apostar pola biotecnoloxía se se quere asegurar unha produción de alimentos suficiente para unha poboación mundial en constante crecemento.
Tamén quixo deixar claro que “biotecnoloxía non é unicamente organismos xeneticamente modificados”, un asunto sobre o que os Estados membros teñen posicións contrarias.
(Fonte: Europa Press)